19.12.2013

Huovutusta

Huovutimme Essin kanssa pukin konttiin muutamat töppöset, talven hämärässä posket hehkuen. Kamerassa oli ihan kummat asetukset, mutta jotain sentään kennolle tallentui. Vanutusvaiheesta ei sitten otettu kuvia, joten huovutuskirja jää tekemättä. Onneksi ateljeen lattia tuli rasvavillan ja Marseille-saippuan yhdistelmällä osittain kuurattua.






Ja tässä ILOINEN töppösten tekijä, joka jatkoi piirtämistä, kun minä toisia töppösiä aloitin. Essi muuten kirjoitti ja piirsi hauskan ohjeen huovutuksesta. Saatan skannata sen tänne, jossain välissä :D




Itse tekemisen iloa Näytönpaikassa 2.12.-7.1.

Syksyn mittaan on innostettu Käsityön museon kävijöitä myös kokeilemaan itse eri työpajoissa juhlavuoden Käsityö elämässä -näyttelyssä. Se on tarjonnnut monipuolisesti työpajoja sekä mahdollisuuden testata ja kokeilla itse. Usein kuitenkin tarvitaan joku kimmoke tai innostaja, että hoksaa, mitä museossa voi ja saa tehdä. Mainio paikka tuo maan ainoa käsityön museo, jossa kävijöillä on mahdollista unohtua viipyilemään ja innostumaan omin käsin tekemiseen. Nykyisin itse tehdyt lahjat ovat arvossaan ja netistä löytyy helposti teko-ohjeita ja jos hakee To do haulla, löytyy maailmalta mitä uskomattomampia ohjeita pidempään koukussa oleville taitajille.  Olen myös itse innostunut muiden innostamisten lisäksi virkkaamaan eläinrasiota ja neulomaan pipoja. Sohvalla on helppo vipsuttaa puikoilla vaikka itsenäisyysjuhlien pukuloistoa seuratessa.

http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/13_kulttuuriluotsit.htm





2.12.2013

Pähkinämyyjän vieressä

Olin Pirkon ja Ilonan kanssa Jyväskylän joulumessuilla myymässä. Tärkein myynti artikkeli minulla oli Kipakoiden kalenteri. Melkoinen vilinä viikonloppu, silti mukava sellainen. Neulotuksen suosikkituote taisi olla neliskanttiset alumiinipuikot. Pienen tontun kaulaliinan verran siihen messuvieraat neuloivat!